16 ideja za izradu Gabiona koje ce vase dvoriste uciniti posebnim

Podijelite sa prijateljima!!!

 

 

Gabion ograde su košare sa žičanom mrežom kompaktno ispunjene kamenjem koje se koriste za kao moderni zidni sustavi.

Od obala Nila, gdje su prvi put nastali do Vašeg dvorišta, gabionski zidovi su blagodat za krajolik. Koristi se već tisućama godina od strane inženjera te su atraktivan, učinkovit i jeftin zidni sustav piše gabionograde.com

 

 

Izvedeni iz stare talijanske riječi, gabbione, što znači “veliki kavez,” gabioni su ograde koje se mogu puniti s bilo kojom vrstom anorganskog materijala: kamena, opeke ili krhotine betona. Kavezi su u obliku zavarene mrežica izrađeni od čvrstog pocinčanog, obloženog ili nehrđajućeg čelika koje se neće savijati kada je napunjen kamenjem. U uređenju krajolika, gabionski zidovi mogu podržati zemljani zid, stabilizirati tlo, sprečavati eroziju, i još mnogo toga.

 

 

Prije oko 7000 godina, rane strukture gabionskog tipa štitile su obale Nila. U srednjovjekovnom razdoblju, gabioni su se koristili kao vojne utvrde. U novijoj povijesti, građevinari su intenzivno koristili gabione za stabilizaciju obala, obala rijeka, autocesta i padina protiv erozije.

Prednosti gabion ograda
Estetika: Gabioni izgledaju prirodno a mogu kuću vezati uz krajolik koristeći materijale iskopane na samoj terenu građevine.

Usklađenost s okolišem: Kada se koriste materijali sa samog gradilišta troškovi prijevoza i troškovi povezane potrošnje goriva su eliminirani.

Održivost: Koristi se kao sustav hlađenja u vrućim klimatskim uvjetima; gabion ograde pružaju pasivno hlađenje te omogućuju kretanje zraka pružajući ventilaciju.

Propusnost: Gabioni su propusna i ne mogu biti oštećeni kretanjem vode.

Jednostavna instalacija i ugrađena snaga: Kameno punjenje leži na tlu ispod sebe ta ima takvu snagu da nisu potrebni temelji. Snagu i učinkovitost ograde se mogu i povećati s vremenom, kako mulj i vegetacija popunjavaju praznine i ojačavaju strukturu. Još jedna prednost u odnosu na kruće strukture je da na gabione kretanje tla ne utječe negativno.

Dugotrajnost: Kamenje je najtipičniji punjenje koje se koristi za trajnost, dugovječnost i stabilnost. Često se punjenje bira radi svojih estetskih atributa ili od materijala koji se može iskoristiti s građevinske lokacije.

 

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *