Sam svoj majstor: TRI JEDNOSTAVNA NAČINA da popravite RUPE NA ZIDU

Podijelite sa prijateljima!!!

Rupe na zidu nastale od eksera, raznih držača, kao i manje pukotine, možete ‘popraviti’ na neki od sljedeća tri jednostavna načina.

 

Pasta za zube
Najbrži način da popunite rupu od eksera jeste uz pomoć paste za zube. Možda zvuči nevjerovatno, ali je veoma efikasno – obična pasta za zube čini čuda. Bijelom pastom (nipošto onom u gelu) popunite rupu na zidu koja je ostala nakon što ste izvadili ekser, a zatim poravnajte nožem. Nakon što se pasta osuši, izgledaće kao da ste rupu ispunili gipsom. U slučaju da nemate odgovarajuću pastu za zube, uzmite sapun. Navlažite ga te trljajte preko rupe dok je ne popunite. Na ovaj način ne samo da ćete popuniti rupu, nego će i zid sjajno da miriše.

Super ljepilo

Za još brže i efikasnije rješavanje ovog problema, pomiješajte malo sode bikarbone sa super ljepilom. Prije nego što se smjesa stvrdne, popunite rupu. Sačekajte nekoliko minuta pa, uz pomoć šmirgl papir, skinite višak ljepila sa zida. Takođe, istom kombinacijom možete zakrpiti i pukotine na zidovima. Vodite računa da uvijek nosite zaštitne rukavice kako biste bili sigurni da ljepilo neće doći u kontakt s kožom.

Brašno

Za one malo veće rupe (prečnika 5-10 centimetara) idealno je brašno. Izrežite komad kartona u obliku kvadrata koji je malo veći od površine rupe. Zatim, izbušite dvije manje rupe na sredini kartona te provucite konac tako da ulazi kroz jednu rupu, a izlazi kroz drugu. Sada provucite karton kroz rupu, ali vodite računa da su krajevi konca vani te ih zategnite kako bi karton čvrsto prionuo uz zid. Napravite gustu i ljepljivu pastu tako što ćete izmiješati kašiku brašna, malo soli i par kapi vode. Nanesite je preko kartona i ostavite da se osuši. Izvadite konac te po potrebi nanesite još jedan sloj paste. Izravnajte sa ostatkom zida koristeći nož ili špahtlu.

Izvor: minimagazin.info

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *