TOP trik da otjerate MRAVE iz kuće! Genijalno!

Podijelite sa prijateljima!!!

Svi smo bar jednom imali problem sa ovim malim podstanarima. Dođu u našu kuću, namnože se, i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj.

A koliko se samo iznervirate kada ostavite zrnce nečeg slatkog bilo gde u kuhinji! Za pola sata, to mesto je potpuno prekriveno mravima. Dođe vam da sve držite u frižideru. Mada, pitate se da li je hrana i tamo bezbedna! 🙂

Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana nekakvim otrovima a mali podstanari, živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Došlo je proleće i eto ih opet! Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se rešite na prirodniji način. Evo nekoliko saveta kako da to uradite.

CIMET

Mravi ne vole miris cimeta i beže od njega. Pospite cimet u prahu po mestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj ,,tranzitnoj ruti.” Kada shvate da je cela kuća ,,okađena” cimetom, pobeći će napolje. Ili možda kod komšije…

SIRĆE

Pomešajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u plastični raspršivač i naprskajte svuda gde ste ih primetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

NANA

Mravi beže od mirisa nane. Stavite vrećice čaja od nane na mesta gde mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

GRIZ

Pospite griz (može i krupno mleveni pirinač ili kukuruz) na mesta koje mravi posećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri pa će mrav uginuti.

LIMUN

Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomešajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim ,,mestima okupljanja” mrava.

Isprobajte ove trikove. Skoro da ništa ne koštaju, efikasni su i ne morate da radite dezinsekciju različitim otrovima. Prirodno je UVEK bolje! 😉

Izvor: https://magazin.ba/

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *